top of page
  • Writer's pictureΜαρίνα Ξουλίδου

Vegan σοκολατένια brownies από ρεβύθια



Αυτό το γλυκάκι πραγματικά δεν υπάρχει. Είναι vegan, υγιεινό, εύκολο και γρήγορο μα πάνω από όλα πεντανόστιμο. Να γλύφεις τα δάχτυλα σου ένα πράμα. Πόσες φορές σου έμειναν λίγα βρασμένα ρεβύθια και δεν ήξερες τι να τα κάνεις ή ακόμα χειρότερα τα πέταξες; Ε εδώ δεν πετάμε τίποτα και μετατρέπουμε τα υλικά μας σε πεντανόστιμες zero-waste δημιουργίες. Θέλει απλά φαντασία και δημιουργικότητα. Αυτά τα brownies δεν μπορούν να περιγραφούν με λέξεις. Είναι μαλακά, αφράτα και υγρά από μέσα και με την απαραίτητη λίγο πιο crunchy κρούστα από έξω. Είναι γλυκά χωρίς να έχουν σχεδόν καθόλου ζάχαρη και νόστιμα σαν να τα πήρες από το πιο καλό ζαχαροπλαστείο. Με απλά υλικά που μπορείς να βρεις εύκολα παντού μπορείς και εσύ να τα απολαύσεις σήμερα και να καταπλήξεις και όσα άτομα τα δοκιμάσουν. Tip: Μην τους πεις ότι τα έφτιαξες με ρεβύθια. Περίμενε πρώτα να ξετρελαθούν και μετά κάνε την μεγάλη αποκάλυψη.


Υλικά που θα χρειαστούμε:

150γρ αλεύρι βρώμης

100γρ κακάο

160γρ ταχίνι ολικής άλεσης

110γρ ζάχαρη καρύδας

8 κ.σ. σιρόπι αγαύης

220γρ γάλα καρύδας σε κονσέρβα (όχι του ψυγείου γιατί είναι πολύ νερουλό)

1 + ½ κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας

2 κ.γ. χυμό λεμονιού

250γρ βρασμένα ρεβύθια

1 φακελάκι baking powder

1 πρέζα αλάτι

½ κ.γ. κανέλα Κεϋλάνης

100γρ σταγόνες κουβερτούρας (90 για το μείγμα και 10 για πασπάλισμα)


Τρόπος εκτέλεσης:

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200.

  • Σε ένα μπολ βάζουμε 150γρ αλεύρι βρώμης, 100γρ κακάκο, 110γρ ζάχαρη καρύδας, 1 φακελάκι baking powder, 1 πρέζα αλάτι και ½ κ.γ. κανέλα Κεϋλάνης. Ανακατεύουμε πολύ καλά.

  • Στο μούλτι βάζουμε 250γρ βρασμένα ρεβύθια, 160γρ ταχίνι ολικής άλεσης, 8 κ.σ. σιρόπι αγαύης, 220γρ γάλα καρύδας, 1 + ½ κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας και 2 κ.γ. χυμό λεμονιού. Τα χτυπάμε όλα πολύ καλά για όση ώρα χρειαστεί. Θέλουμε το τελικό μείγμα να μην έχει καθόλου κομματάκια μέσα, να είναι δηλαδή τελείως λείο. Αν το μπλέντερ είναι μικρό βάζουμε όλα τα υλικά σε δόσεις τα χτυπάμε πολύ καλά και στο τέλος ενώνουμε τις χτυπημένες δόσεις βάζοντας τες στο μπολ με τα στερεά υλικά.

  • Μόλις αδειάσουμε το μείγμα στο μπολ με τα στερεά υλικά ρίχνουμε και 90γρ σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε πολύ καλά να πάνε παντού.

  • Στρώνουμε σε μια φόρμα ή σε ένα ταψάκι λαδόκολλα βάζουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε στους 200 για 10 λεπτά. Στη συνέχεια χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 170 και ψήνουμε για ακόμα 10 λεπτά. Προσέχουμε να μην το ψήσουμε παραπάνω γιατί δεν θα είναι υγρό.

  • Βγάζουμε την φόρμα απ’τον φούρνο και πασπαλίζουμε με 10γρ σταγόνες κουβερτούρας όσο καίει ακόμα για να λιώσουν. Αφήνουμε τα brownies να κρυώσουν 15 λεπτά πριν τα βγάλουμε απ’την φόρμα για να τα σερβίρουμε.



Καλή απόλαυση!

171 views0 comments
Post: Blog2_Post
bottom of page