top of page
  • Writer's pictureΜαρίνα Ξουλίδου

Vegan μακαρονάδα με spicy κρέμα κάσιους και μανιτάρια

Updated: Jan 20, 2022


H σημερινή μακαρονάδα τα έχει όλα. Είναι vegan, πεντανόστιμη, πανεύκολη και πάρα πολύ γρήγορη. Πραγματικά αυτή η κρέμα κάσιους είναι η αγαπημένη μου σπιτική κρέμα ‘’γάλακτος’’. Δεν την αλλάζω με καμία του εμπορίου γιατί πολύ απλά δεν μπορεί καμία να την φτάσει. Είναι τόσο κρεμμώδης και πλούσια. Η υφή της προσωπικά με τρελαίνει. Χτυπάω τα κάσιους τόσο όσο να γίνουν μια πηχτή κρέμα αλλά να διατηρήσουν μικροσκοπικά κομματάκια που δίνουν την τέλεια δομή στην κρέμα αυτή. Μπορείς να την κάνεις σάλτσα για ότι θες μα εγώ επιλέγω να την μαγειρεύω μαζί με μανιτάρια portobello και να λούζω μετά τα μακαρόνια μου. Συνδυάζοντας λοιπόν αυτές τις 2 γεύσεις και μαζί με κάποια άλλα μυστικά που θα μάθεις παρακάτω, φτιάχνω αυτή την μακαρονάδα που δεν μπορώ να ζήσω 10ήμερο χωρίς να την λιγουρευτώ και τελικά να την μαγειρέψω. Δες και εσύ πως γίνεται: Υλικά που θα χρειαστούμε:

500γρ μανιτάρια Portobello

2 κόκκινα ξερά κρεμμύδια

4 κ.σ. ελαιόλαδο

1 + ¼ κούπα κάσιους μουλιασμένα για 8 ώρες

½ κούπας – 1 κούπα νερό

2 + ½ κ.γ. μουστάρδα

2 σκελίδες σκόρδο

2 + ½ κ.σ. διατροφική μαγιά

6 κ.σ. ελαιόλαδο

¼ – ½ κ.γ. καυτερό μπούκοβο

ξύσμα από 1 λεμόνι

½ ματσάκι μαϊντανό (μόνο το φύλλα του)

1 πακέτο σπαγγέτι ολικής άλεσης Ν.6


Τρόπος εκτέλεσης:

  • Μουλιάζουμε σε ζεστό νερό 1 + ¼ κούπα κάσιους για 8 ώρες.

  • Σουρώνουμε τα μουλιασμένα κάσιους, τα βάζουμε στο μούλτι και τα χτυπάμε για 1 λεπτό μέχρι να διαλυθούν τελείως.

  • Προσθέτουμε 2 κ.γ. μουστάρδα, 2 σκελίδες σκόρδο, 2 κ.σ. διατροφική μαγιά και ½ της κούπας νερό. Τα χτυπάμε όλα μαζί για 1 λεπτό. Αν εξακολουθεί να έχει κομματάκια προσθέτουμε και άλλο νερό μέχρι να γίνει μια σως όσο πιο λεία γίνεται. Θέλουμε να είναι λεία και απαλή αλλά όχι νερουλή για αυτό και βάζουμε το νερό σταδιακά για να δούμε πόσο θα χρειαστεί, και χτυπάμε σε δόσεις μέχρι να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

  • Ζεσταίνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι 2 κ.σ. ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα τη σως κάσιους. Προσθέτουμε ξύσμα από ένα λεμόνι, το μπούκοβο, ½ ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό χωρίς τα κοτσάνια, αλάτι και μαύρο πιπέρι, ανακατεύουμε και σιγομαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 1 λεπτάκι ανακατεύοντας συνεχώς. Δοκιμάζουμε και αν χρειαστεί διορθώνουμε το αλατοπίπερο. Έπειτα βάζουμε άλλες 4 κ.σ ελαιόλαδο, ανακατεύουμε, κλείνουμε το μάτι και αφήνουμε άλλο 1 λεπτάκι να ομογενοποιηθούν τα υλικά, ανακατεύοντας διαρκώς. Αποσύρουμε από το μάτι και αφήνουμε στην άκρη.

  • Ψιλοκόβουμε 2 κόκκινα ξερά κρεμμύδια.

  • Ξεφλουδίζουμε 500γρ μανιτάρια portobello και τα κόβουμε σε λεπτές λωρίδες.

  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο. Μόλις κάψει σοτάρουμε τα 2 ψιλοκομμένα κόκκινα ξερά κρεμμύδια για 4 λεπτά.

  • Βάζουμε 1 πακέτο σπαγγέτι ολικής άλεσης Ν.6 σε αλατισμένο νερό να βράζουν.

  • Στη συνέχεια προσθέτουμε και τα 500γρ μανιτάρια portobellο και τα σοτάρουμε για 20 με 25 λεπτά μέχρι να φύγουν όλα τους τα υγρά και να πάρουν ένα ωραίο σκούρο καφέ χρώμα.

  • Μόλις είναι έτοιμα προσθέτουμε στο ίδιο σκεύος την κρέμα κάσιους και ανακατεύουμε πολύ καλά.

  • Τέλος βάζουμε την σάλτσα με την κρέμα κάσιους και τα μανιτάρια στον σκεύος με τα μακαρόνια και ανακατεύουμε πολύ καλά να πάει παντού η σάλτσα.

  • Σερβίρουμε τη μακαρονάδα μας ζεστή.

Καλή απόλαυση!

89 views0 comments

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page