top of page
  • Writer's pictureΜαρίνα Ξουλίδου

Vegan σπαγγέτι με τηγανητές μελιτζάνες


Σίγουρα και σε εσένα έχει τύχει να είναι Δευτέρα μεσημέρι και να σχολάς απ΄την δουλειά και να τρέχεις στο σούπερ μάρκετ μες το άγχος να ψωνίσεις για να προλάβεις να μαγειρέψεις. Δεν θέλεις να παραγγείλεις πάλι γιατί καλή η γρήγορη λύση αλλά σαν το σπιτικό καλομαγειρεμένο φαγητάκι δεν έχει. Και ας είναι και μια απλή μακαρονάδα ρε παιδί μου. Η συγκεκριμένη συνταγή μπορεί να είναι απλή αλλά σίγουρα δεν θα είναι ελλιπής. Θα χρειαστεί απλά λίγο μεράκι και λίγα παραπάνω λεπτάκια στην κουζίνα για να φτιάξεις και εσύ την τέλεια καλοκαιρινή μακαρονάδα με κόκκινη σάλτσα βασιλικού και τηγανητές μελιτζάνες με μυρωδικά. Μην ξεχνάς ότι βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και οι μελιτζάνες είναι στα καλύτερα τους οπότε είναι η ιδανική εποχή να τις απολαύσουμε. Πάμε να δούμε πόσο εύκολα και γρήγορα μπορούμε να φτιάξουμε αυτό το καλοκαιρινό πιάτο:

Υλικά που θα χρειαστούμε:

3 μελιτζάνες

1 κ.γ. θυμάρι αποξηραμένο

1 κ.γ. ρίγανη αποξηραμένη

1 κοφτό κ.γ. δεντρολίβανο αποξηραμένο

5 κ.σ. ξύδι

1 κ.γ. καυτερό μπούκοβο

3 σκελίδες σκόρδο

1 πακέτο σπαγγέτι ν.6

400 ml σάλτσα barilla basilico

250 gr σάλτσα από ψιλοκομμένα ντοματάκια

½ ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό

150 ml ελαιόλαδο (100 για το μαρινάρισμα , 50 για το τηγάνισμα)

1 κ.γ. μελάσα (προαιρετικά)

αλάτι

μαύρο πιπέρι

Τρόπος εκτέλεσης:

  • Βάζουμε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράζει και ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ψιλοκόβουμε και 3 σκελίδες σκόρδο και τις αφήνουμε στην άκρη.

  • Παράλληλα κόβουμε τις μελιτζάνες σε κύβους μικρομεσαίου μεγέθους και τις βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ. Προσθέτουμε 100 ml ελαιόλαδο, 1 κ.γ. ρίγανη, 1 κ.γ. θυμάρι, 1 κοφτό κ.γ. δεντρολίβανο και αρκετό αλάτι και μαύρο πιπέρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά να πάνε παντού τα μυρωδικά μας.

  • Στο τηγάνι που ζεστάναμε βάζουμε 50 ml ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα τις μελιτζάνες να σοταριστούν.

  • Βάζουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο στο τηγάνι με τις μελιτζάνες, ανακατεύουμε και αφήνουμε 10 λεπτά να σοταριστούν. Ανακατεύουμε 2-3 φορές και όχι συνέχεια ώστε να πάρουν ωραίο χρώμα από όλες τις πλευρές και να ψηθούν καλά.

  • Όσο σοτάρουμε τις μελιτζάνες βάζουμε και 1 πακέτο σπαγγέτι Ν.6 να βράζει στην κατσαρόλα. Πριν τα σουρώσουμε κρατάμε 3 κ.σ. νερό από αυτό που έβρασαν τα μακαρόνια.

  • Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 1 κ.γ. καυτερό μπούκοβο και 4 κ.σ. ξύδι και το αφήνουμε να εξατμιστεί.

  • Μόλις εξατμιστεί το ξύδι προσθέτουμε 400 ml σάλτσα barilla basilico και 250 γραμμάρια σάλτσα από ψιλοκομμένα ντοματάκια. Βάζουμε 1 κ.γ. μελάσα (προαιρετικά), 3 κ.σ. νερό από τα βρασμένα μακαρόνια, 1 πρέζα αλάτι και 1 πρέζα μαύρο πιπέρι και ανακατεύουμε. Βράζουμε 7 λεπτά σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για να δέσει η σάλτσα.

  • Αφού περάσουν τα 7 λεπτά προσθέτουμε στη σάλτσα και τις τηγανιτές μελιτζάνες, ανακατεύουμε και και σιγοβράζουμε για 3’-4’ ακόμα.

  • Δοκιμάζουμε και αν χρειαστεί διορθώνουμε το αλάτι και το πιπέρι.

  • Αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε ½ ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε. Καλή απόλαυση!

77 views0 comments
Post: Blog2_Post
bottom of page